spot_img
-3.4 C
Rapla
Neljapäev, 1 dets. 2022
spot_imgspot_img
LisalehtKäsitöölane: Konksuga loodud kunst

Käsitöölane: Konksuga loodud kunst

Anne Ummalas

Olgugi et heegeldamine kui tehnika on nii mõnestki teisest oluliselt noorem, on tema võimalusterohkus ja levik kogu maailmas vahest üks ulatuslikumaid.

Heegeldamise kohta on isegi anekdoote loodud. Näiteks: üks mees küsib teiselt: „Kuule, kuidas sa aru saad, kas naine heegeldab või koob?“ Teine vastab: „Oo, see on lihtne, kui on üks ora käes, siis heegeldab, kui rohkem, siis koob.“

Nagu teistegi tehnikate algusaegade ja sünnikohtade üle käib vaidlus, on ka heegeldamise sünd ebaselge. Pakutakse Hiinat, Lõuna-Ameerikat ja Egiptust. Kõikides neis maades on leitud väga vanu heegeltehnikas esemeid, lausa 16. sajandist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused