22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
LisalehtRaplamaa Loodushoiu MTÜ: RMK plaanid Vahastus lähevad vastuollu inimeste ettepanekutega

Raplamaa Loodushoiu MTÜ: RMK plaanid Vahastus lähevad vastuollu inimeste ettepanekutega

Raplamaa Loodushoiu MTÜ tegi RMK-le ettepaneku Vahastu metsasid valikraietega majandada. „Kohalikud inimesed on väljendanud soovi, et kogu ala peaks olema püsivalt metsaga kaetud ja RMK planeerib raied korraga kogu alal. Kogu KAH-ala on väärtuslik maastik valla üldplaneeringu järgi,” ütles Mari Laanesaar Raplamaa Loodushoiu MTÜ-st.

Raplamaa Loodushoiu MTÜ oli üks keskkonnaorganisatsioonidest, kes Vahastu metsade majandamise kavatsused ja kogutud ettepanekute tulemusel koostatud metsatööde kava projekti läbi töötas.

Lühidalt kokku võttes leiab MTÜ, et RMK planeeritud raied kahjustavad ala maastikulist ja bioloogilist mitmekesisust, kohalike inimeste elukeskkonda ja seavad ohtu ökoloogiliste ja sotsiaalsete funktsioonide säilimise. Sellest lähtuvalt tegi Raplamaa Loodushoiu MTÜ ettepaneku majandada Vahastu KAH-ala metsasid valikraietega, et säiliks järjepidevalt ala looduslik ilme ja puhkeotstarve.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare