spot_img
-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 29 nov. 2022
spot_imgspot_img
LisalehtViljandi kultuuriakadeemia juubel tekitas küsimusi ja viis mõtted varasemasse aega

Viljandi kultuuriakadeemia juubel tekitas küsimusi ja viis mõtted varasemasse aega

Ants Tammar,
endise Viljandi kultuurharidustöö kooli vilistlane

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tähistas 11. juunil kooli asutamise 70. ning kõrgkooli rajamise 30. aastapäeva. Päeval oli võimalus peamajas vaadata tudengite mõtteid kajastavaid ruumiinstallatsioone ning tutvuda kultuuriakadeemia õppehoonetega. Õhtul oli Ugala teatris kontsertlavastus “KasvaMine”, mille lavastas TÜ Viljandi kultuuriakadeemia vilistlane, Kodilas sündinud ja kasvanud Helen Rekkor.

Viljandi on eriline kultuurilinn. Selle tutvustustes mainitakse tihti, et linna kõige tuntumad märgid on kultuuriakadeemia, pärimusmuusika ait ja pärimusmuusika festival. Nende kolme koostöös valmib kosutav vaimutoit, mille pärast kultuurihuvilised inimesed tulevad Eestist ja teistestki maailma paikadest Viljandisse.

Alguste algus on kultuuriakadeemias. TÜ Viljandi kultuuriakadeemia edendab ja hoiab rahvusülikooli osana eesti rahvuskultuuri. Ka palju Raplamaal tegutsevaid kultuuritöötajaid on seal õppinud või sealt tuule tiibadesse saanud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused