1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Sidruni ja tüümianiga tuunikalapasta

Retsept: Sidruni ja tüümianiga tuunikalapasta

Kiire suvi on asendunud veel kiirema sügisega, nii et ka toidud peaks võimalikult kiiresti valmima. Septembrikuu Nipiraamatust jäi mulle silma üks Kristi Rebase retsept tuunikala ja pastaga, mis valmib umbes 20 minutiga. Varem pole ma selle mõtte peale tulnud, et tuunikala pastaga kokku panna, kuid tegelikkuses sobivad need omavahel päris hästi. Retseptis toodud kogused on küll neljale, kuid tehes rooga poole koguse järgi, ütleks, et ainult kahekesi korraga küll seda portsjonit ära ei söö. Retseptis on öeldud ka, et kasutada tuleb suurt sidrunit, kuid minu jaoks jäi see sidrunimaitse natukene liiga domineerima, nii et järgmine kord valiks ma kõige pisema sidruni, mis leida on.
Otseselt ei olnud öeldud, kas tuunikala puhul tuleb seda kasutada purustatuna või tükkidena, hinnast tulenevalt valisin seekord purustatud variandi.
See kehtib selle retsepti puhul küll, et nii kui spagetid valmis, tuleb need kalakastmega kohe kokku segada ja serveerida, kuna muidu jahtub toit maha ja ei ole nii hea, kui soojalt süües.

Vaja läheb: 250 g tuunikalakonservi (nõrutatud kaal), 2 küüslauguküünt, 1 suur sidrun, 6-8 oksakest värsket tüümiani, 400 g spagette, 6-7 spl külmpressitud oliiviõli, soola, pipart

Tee nii: Nõruta kala ja sega umbes 6 spl oliiviõliga. Lisa purustatud küüslauk, tervelt sidrunilt riivitud koor ning pressitud mahl ja enamik tüümianilehekesi, jättes mõned ka kaunistuseks.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente ehk mitte päris pehmeks. Nõruta ja hoia pool klaasi keeduvett alles.
Sega spagetid kalasegu ja kõrvale pandud keeduveega ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri kohe, niristades toidule veel oliiviõli ja lisades musta pipart.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare