18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
LisalehtKoduloolaneKoduloolane: Meenutus Kehtna operetirahvateatrist ja mälestus teatripreemiatest

Koduloolane: Meenutus Kehtna operetirahvateatrist ja mälestus teatripreemiatest

Siin avaldatav Heik Pasti kirjutis Kehtna operetiteatrist ilmus algul Kehtna valla lehe Valla Vaatleja 2020. aasta augustinumbris. Selle taasavaldamist õigustab asjaolu, et äsjalõppenud teatrikuul möödus täpselt 35 aastat sellest, kui Rapla rajoonis ja Kehtna näidissohoostehnikumis anti välja viimased teatripreemiad toonastele Tallinna Draamateatri näitlejatele ja tõmmati üldse kriips alla ühele perioodile meie kultuurielus.
Kehtna operetiteater pidas natuke kauem vastu – viimane esietendus oli 1992. aastal. Heik Pasti kirjutis on väga oluline selle poolest, et ta on selles taastanud viieteistkümne aasta jooksul lavale toodud etenduste loendi ning lisanud sellele veel ka kohalike lavajõudude nimekirja.
Artikli teises pooles on autor teinud põgusa tagasivaate sidemetele Tallinna Draamateatriga ja toonud ära seitsme aasta jooksul Kehtnas laureaatideks kuulutatud näitlejate nimekirja. On kahju, et meil ei ole võimalik siia kõrvale panna samas ajavahemikus Rapla rajooni teatripreemiate saanute nimesid.

Toimetaja

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused