12.2 C
Rapla
Pühapäev, 26 mai 2024
LisalehtPühapäeval algab looduskaitsekuu

Pühapäeval algab looduskaitsekuu

Mai on looduskaitsekuu. Emadepäevaga samal ajal, 14. mail tähistatakse ka looduskaitsepäeva. Sellega algab ühtlasi looduskaitsekuu, millele tõmbab joone alla 11. juunil loodusvaatluste maraton.

Tänavu on looduskaitsekuu keskmes loodus linnakeskkonnas, mis on nii elurikkuse hoidja kui ka erinevate ebamugavuste (müra, palavus) leevendaja. Pealegi annab loodus linnakeskkonnas elava inimese vaimsele ja füüsilisele tervisele tuge.
„Üha enam tekib juurde kõvakattega pindasid, mis toovad endaga kaasa mitmeid linnale omaseid keskkonnaprobleeme (õhusaaste, üleujutused, soojussaare efekt) ja loovad sotsiaalmajanduslikke probleeme,” märkis Stockholm Environment Institute oma juhendmaterjalis elurikka linna planeerimiseks. Juhend tõi välja, et sobilike elupaikade vähenemisel valivad linnadele omased liigid aina enam inimesele ebasobivaid elupaiku ehk paneelmaja tuulutusavasid, pehkinud voodrilaudade taguseid, lopsaka taimestikuga tarbeaedu või inimese ilumeelt häirivaid jäätmaid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare