0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
LisalehtRaplamaa kliima- ja energiakava valmib lähinädalatel

Raplamaa kliima- ja energiakava valmib lähinädalatel

Maakonna kliima- ja energiakava mustand on valmis ja ülevaatamisel. Hetkel töötavad seda läbi nii vallad eraldi kui ka maakondliku tasandi spetsialistid, et anda selle sisule oma tagasiside.

Raplamaa kliima- ja energiakava peab valmima mai lõpuks. Nädala pärast on plaanis juhtrühma koosolek, kus konsultandid annavad vastused viimastele tekkinud küsimustele ja kus loodetavasti dokumendid vastu võetakse. „26. mail on lõpuseminar, kus tutvustatakse pikemalt kliima- ja energiakavade tulemusi,” rääkis Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) arendusjuht Tavo Kikas.
Kohalike omavalitsuste ühise kliima- ja energiakava koostamine algas ROL-i eestvedamisel möödunud aasta sügisel. Uuringut viivad läbi Consultare OÜ ja Nomine Consult OÜ. Projekti käigus koostatakse kliima- ja energiakava, mis hõlmab kogu maakonda ning aitab selgemalt mõista tulevikuarenguid, võimalikke lahendusi ja sihttasemeid selles valdkonnas. Kava võimaldab täpsustada maakonna arengustrateegiat ja valdade arengukavasid ning loob aluse teadmuspõhiste otsuste langetamiseks omavalitsustes.
Projekti tulemusena valmib Raplamaa kohalike omavalitsuste ühine kliima- ja energiakava aastani 2035+, mis sisaldab visiooni aastani 2050, analüüsi, eesmärke, mõõdikuid ja tegevusi elluviimiseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare