2.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
LisalehtRimi kaalub Raplasse päikeseparkla rajamist

Rimi kaalub Raplasse päikeseparkla rajamist

Rimi veeretab mõtet Raplasse taastuvenergiat tootva autoparkla rajamisest. Oma elektrit tootev autoparkla oleks esimene maakonnas.

Rimi kauplus esitas Rapla vallale projekteerimistingimuste taotluse Rapla kaupluse juurde päikesejaama rajamiseks. See koosneks päikesepaneelidega autovarjualustest, mille juures oleksid elektriautode laadimispunktid.
Rimi kinnisvarajuht Tarmo Loog kinnitas, et sellist mõtet kaalutakse, kuid lisas, et täna on tegemist vaid mõttega. „Lõplikuks otsustamiseks peame läbi viima arvutused, mille puhul on kõik sisendid arvesse võetud. Kui tasuvuse mõistlikkus on tõestatud, saame plaaniga edasi liikuda,” rääkis ta. Ta ei soovi täna veel lubadusi anda, et mõte ka reaalselt ellu viiakse.
Rapla on aga esimene koht, kus sellist lahendust kaalutakse. „Rapla sai valitud just seetõttu, et sinna selline lahendus sobiks ja meil oleks hea sealt õppida, kas sellised lahendused oleks mõistlikud ka mujal,” ütles Loog.
Kuna päikeseenergeetika arendamiseks on suur avalik huvi, korraldab Rapla vald ehitusõiguse andmiseks avatud menetluse. Protsessis saavad kõik kaasa rääkida. Vald ootab arvamusi ja ettepanekuid kuni 28. maini.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare