13.8 C
Rapla
Pühapäev, 26 mai 2024
Head IsuPlaadipirukas juustu ja viineriga

Plaadipirukas juustu ja viineriga

Mida ilusam ilm, seda vähem on soovi õhtuti köögis söögitegemisele aega kulutada. Üks mõnusalt lihtne retsept on plaadipirukas juustu ja viineritega, mille taina segab kiirelt kokku ja ülejäänud töö teeb ära ahi.
Retsept pärineb ühelt mu ema sõbrannalt, kes on Viljandimaal kooli kokk. Nii et seda pirukat saavad lapsed tihtipeale koolis ja laagrites ja ma ütleks, et need lapsed on õnnega koos, et nende kokk lihtsatest asjadest nii häid sööke teeb. See pirukas tuleb tõesti hea ja kuigi sellest kogusest tuleb suur plaaditäis, kaob see laualt peaaegu sama kiirelt, kui mõni maitsev kook.
Soola sellesse pirukasse lisaks pandud ei ole, kuna majonees, juust ja viinerid sisaldavad ise juba piisavas koguses soola. Ja kes viinereid ei armasta, võib need asendada muu lihaga ja võib lisada ka sibulaid.

Vaja läheb: 6 muna, 400 ml majoneesi, 240 g jahu, 300 g riivjuustu, 500 g viinereid, 3 tl küpsetuspulbrit.

Tee nii: Klopi munad lahti ja lisa neile majonees. Seejärel lisa jahu ja küpsetuspulber. Lõigu viinerid liistakuteks ja lisa koos riivjuustuga segule. Sega korralikult läbi ja pane küpsetuspaberiga ahjuplaadile.
Küpseta 180 kraadi juures umbes pool tundi või kuni pirukas on pealt ilus pruunikas.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Inge RavJpiku 15- 27 Raplas.
17. mai 2023 13:17

Avalike käimlate puudus Rapla linnas on olnud aastaid. Häbi asi! Elementaarne ja väga vajalik inimestele.Mõni aasta tagasi oli Laste mänguväljak kõrval pargis selline käimla,mida aga ei koristatud nädalate viisi.Kasutasin ühe korra ja rohkem ei saanud.Tulin mitu korda nädalas läbi pargi kauplusest ,ratta ja koera Tuksiga,ikka vaatasin käimla uksest sisse,suve ajal ,haises ja lainetas!? Ukse peal oli kiri,kuhu ka helistasin ja küü k.