15.7 C
Rapla
Neljapäev, 28 sept. 2023
LisalehtTallinna deklaratsioon on endiselt ajakohane

Tallinna deklaratsioon on endiselt ajakohane

Eesti Looduskaitse Seltsi (ELKS) liikmed kogunesid 29. ja 30. juulil tavapärasele kokkutulekule. Kokkusaamist kandis moto looduse ja kultuuri ühtsusest. Sellega meenutati 40 aasta möödumist Tallinna deklaratsiooni vastuvõtmisest.

Kokkutulekul pidas päevakohase ettekande keskkonnateadlane Arvo Iital. 1983. aastal kogunesid Tallinnas Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) liikmed, mille Ida-Euroopa komitee president oli Jaan Eilart. See komitee oli esimene rahvusvaheline organisatsioon, mis raudse eesriide taga töötas. Deklaratsiooni üleskutse oli „Looduse ja kunstide ühtsus rahu nimel maailmas“. Rahu nimel – see oli sõnastuses aja märgina „kohustuslik lisand“, kuigi rahu poolt ollakse ju alati.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused