27.7 C
Rapla
Teisipäev, 28 mai 2024
TarbijaAjateenistuse ajal kehtib tööleping edasi

Ajateenistuse ajal kehtib tööleping edasi

Lugeja küsib: Töötajal on vaja minna ajateenistusse. Kas pean tööandjana ta töökoha alles hoidma?

Vastab Jaana Vaus Madureira Silva, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist: Ajateenistuses viibides on töötajal seadusest tulenev alus töö tegemisest keeldumiseks. See tähendab, et tööleping kehtib jätkuvalt edasi, kuid tööandja ei või töötajalt ajateenistuse ajal töö tegemist nõuda.
Töölepingu lõpetamine saab toimuda ainult seaduses lubatud alusel. Vastavalt töölepingu seaduse § 92 lg 1 p-le 6 on töölepingu ülesütlemine ajateenistuses viibimise tõttu keelatud. Seega tuleb tööandjal ajateenistuse ajal töötaja töökoht säilitada. Samas ei ole välistatud, et töösuhe ei võiks lõppeda muul seadusest tuleneval alusel – näiteks tähtajalise töölepingu puhul tähtaja möödumisel või ettevõttes koondamissituatsiooni esinemisel koondamise tõttu, töötaja enda soovil või kui mõlema poole soov on töösuhte lõppemine, siis poolte kokkuleppel.

Ajateenistuse kohta esitatud enamlevinud küsimustele leiab vastused siit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare