6.6 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
TarbijaRetseptidKukeseenepirukas

Kukeseenepirukas

Ulvi Blande

Külaskäik sugulaste juurde võib olla toidutegemise mõttes väga inspireeriv. Näiteks mulle fetajuust väga meeldib, aga ma ei ole seda ise piruka sees kunagi kasutanud. Sellist pirukat pakkus mulle meheõde ja see maitses imeliselt.
Tema kasutas piruka juures enda korjatud ja sügavkülmutatud kukeseeni. Viimased võib asendada ka mõne muu seenega. Retsept on kohandatud, sest muretaignast põhja koostisosad on ikka ühesugused, seekord on lihtsalt lisatud natuke riivjuustu. Täidises kasutatud muna-kooresegu olen vahel ka magusate kookide puhul kasutanud. Pirukas sobib ideaalselt näiteks lõunaseks vahepalaks.
Põhi: 100 g võid, 100 g riivjuustu, 2,4 dl täistera nisujahu, 2-3 spl vett.
Täidis: 300 g kukeseeni, peekonit, 2 dl rõõska koort või kohvikoort, 200 g fetajuustu, 2 spl riivjuustu, 2 muna, natuke sibulat.

Põhja tegemiseks sega jahu ja riivjuust. Haki või pudista sisse külm või. Lisa vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Suru tainas lahtikäivasse, võiga määritud küpsetusvormi (24 cm) ja tõsta natukeseks ajaks külmikusse.
Täidise tegemiseks lõika peekon ribadeks. Prae peekonit sibulaga keskmisel kuumusel, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa seened ja prae veel natuke. Maitsesta ja jäta jahtuma.
Eelküpseta piruka põhja 8-10 minutit 200 kraadi juures.
Haki fetajuust. Laota jahtunud seenetäidis pirukapõhjale, peale pudista fetajuust. Klopi munad ja koor, kalla täidisele peale. Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit, kuni piruks on pealt kuldne ja täidis hüübinud.
Pärast ahjust välja võtmist lase pirukal vormis 10-15 minutit taheneda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare