7.7 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
TarbijaRetseptidValge ja kohev toorjuustukook

Valge ja kohev toorjuustukook

Ulvi Blande

Seekord teeme toorjuustukooki. Pildil oleva koogi tõi degusteerimiseks töökaaslane, kes meile ka lahkelt retsepti jagas. Toorjuustu ja munade kogust on suurendatud. Kes tahab õhemat kihti täidist, võib panna 400 g toorjuustu ja 2 muna.

Põhi: 10 Digestive küpsist, 50 g sulatatud võid.
Täidis: 800 g toorjuustu, 80 g suhkrut, 4 muna, 1 tl vanillisuhkrut.
Kate: 250 g hapukoort, 2 sl suhkrut, 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut.

Sulata või tasasel tulel. Purusta küpsised köögikombainis. Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane natukeseks ajaks külmkappi.
Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust suhkruga, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Lisa munad ja maitsesta vanillisuhkruga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase natuke jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur ning vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230-kraadises ahjus veel 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Algallikas: nami.nami.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare