4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
TarbijaRetseptidAmeerikapärane burger

Ameerikapärane burger

Ulvi Blande

Kultuuririkkuse aasta puhul pakume vahel mõne retsepti teisest kultuurist. Seekord siis midagi Ameerikast. Millegipärast meenuvad paljudele Ameerika söökidest rääkides kohe suured burgerid ja maitsvad BBQ lihad. Teeme siis meiegi burgerit. Mina läksin lihtsama vastupanu teed ja tegin omale burgeri poest ostetud pihvidega ning kasutasin lihtsat majoneesi ja ketšupi kastet.

Vaja läheb: suuri burgerisaiu, frillist või rohelist salatit, suur tomat, majoneesi, ketšupit, juustu, veiselihapihve, peekonit, värsket kurki, sibulat.

Tee nii: prae pihvid ja peekon pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks, lõpus pane pihvile peale juust ja kuumuta, kuni juust hakkab sulama. Kuumuta grilli või kuuma panni peal burgerisaiad kuldseks. Tõsta taldrikule ja hakka lisama kihte. Kõige alla pane burgerisai, määri peale endale meelepärast majoneesi ja ketšupi kastet (või BBQ kastet). Seejärel frillise leht, sinna peale salatisegu. Seejärel pihv koos juustuga, siis frillise leht ja jälle pihv koos juustuga, sibulat ja tomatit, peekon, kaste ja kõige peale burgerisai.

Kõige parema burgeri saab siis, kui pihvid ise valmistada.
Pihvi retsept: 500 g veisehakkliha, ½ sibulat, peterselli, soola, pipart.
Tee nii: sega hakkliha maitseainetega ja hakitud sibula ning peterselliga. Jaota mass 4 osaks. Veereta need väikesteks tihedateks pallikesteks ja seejärel vormi burgerikujuliseks. Prae, kuni on küpsed.

Kui soovid kasutada segatud salatit, siis siin üks variant:
Segatud salat (4 inimesle): 6 sibulat, 1/2 kapsast, 4 porgandit, 1 keedetud peet, majoneesi, sidrunimahla.
Tee nii: haki sibul, kapsas, porgand ja peet peenteks ribadeks. Pane kõik kaussi, lisa natuke sidrunimahla ja sega läbi. Seejärel lisa majonees, maitsesta.

BBQ kastme jaoks (4 inimesele): 200 g ketšupit, 140 g pruuni suhkrut, 100 ml viskit, 100 ml õunamahla, 4 tl õunaäädikat, 1 tl tšillikastet, 1 tl sinepit.
Tee nii: pane kõik ained paksu põhjaga pannile ja kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja hauta 10 minutit või kuni kaste on paksenenud. Jahuta täiesti maha.

Allikad: internet

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare