-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
TarbijaRetseptidKummulikeeratud heeringasalat

Kummulikeeratud heeringasalat

Ulvi Blande

Seda retsepti nägin kuskil sotsiaalmeedias. Miks see mu tähelepanu köitis, oli see, et tulemas oli vabariigi aastapäev ja mõte oli pakkuda tavalistele kiluvõileibadele vaheldust. Mõte ise oli nii vahva, et sundis järele proovima. Algne retsept oli tehtud suure vormi sisse, aga kuna meil palju heeringasööjaid ei ole, lähenesin loovalt ja tegin väikese portsu.

Vaja läheb: väike pakk heeringat, 1 väike pakk hapukoort, majoneesi, sibulat, rohelist sibulat, tilli, 2 muna, 2 viilu musta leiba, 1 tl želatiini.

Tee nii: Kõigepealt pane želatiin külma veega paisuma. Keeda munad ja jahuta. Haki heeringas, sibul ja till. Määri kauss või vorm õliga, seejärel lõika munad viiludeks ja kata viiludega vormi põhi. Sega kokku hakitud sibul, till ja heeringas. Sulata želatiin ja lisa see teises anumas hapukoorele. Jälgi, et želatiin oleks enne hapukoorele lisamist parasjagu jahe, muidu läheb segu tükki. Lisa natuke majoneesi, sega kõik läbi. Kalla segu sisse heeringa tükid. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala munadega täidetud vormi. Tasanda ja koputa natuke vormi, et kogu mass jaguneks ühtlaselt. Kõige peale pane leivaviilud. Nüüd tõsta kauss külmkappi tahenema.
Serveerimiseks kummuta kausitäis taldrikule. Kui kausi sisu ei taha välja tulla, võib kaussi natuke enne tagurpidi keeramist kuumaveevannis hoida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare