4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
TarbijaRetseptidPoké-kauss suitsukanaga

Poké-kauss suitsukanaga

Ulvi Blande

Poké-kauss on Hawaiilt pärit trendiroog juba pikemat aega. Poké tähendab havai keeles tükeldamist, seega on tegemist tükeldatud toitu sisaldava kausiga. Põhimõtteliselt on tegu tänavatoiduga, mida algul valmistati ainult taimsest toorainest. Koostisosade valik on lai ja sõltub sellest, mis endale maitseb. Enamasti võid sinna panna seda, mis käepärast on. Mina kasutasin ära õhtusöögist üle jäänud nuudlid. Peamiselt koosneb kausi sisu riisist või nuudlitest, millele on lisatud värskeid ja rohelisi toiduaineid ning kastet. Lisaks võib sinna panna kana- või loomaliha, aga ka toorest kala või mereande. Nuudlid võib asendada näiteks riisi, tatra, bulguri jms.

Vaja läheb: peotäis nuudleid (eriti head on munanuudlid), pool paprikat, 1 muna, 150 g suitsutatud kanaliha, rohelist salatit, natuke viinamarju, värsket kurki, 5 redist.
Kaste: 2 spl majoneesi, 2 sl sojakastet, maitseks soola.

Tee nii: Keeda nuudlid ning kurna üleliigne vedelik välja. Tükelda komponendid, maitsesta kergelt soolaga. Jaga kaussi kõik koostisosad, alustades rohelisest salatist ning selle peale pane ülejäänud komponendid kas erinevatesse sektoritesse laotades või muul viisil.

Allikad: www. linnuliha.ee, tervisliktoitumine.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare