15.5 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
TarbijaRetseptidHakklihaga täidetud kannelloonid

Hakklihaga täidetud kannelloonid

Camilla Kännola

Natuke teistmoodi “makaroniroog”.

Vaja läheb: 10 kannelloni (canelloni) pastatoru. Täidiseks 600 g hakkliha, 100 g sibulat, 100 g paprikat, 2 sl värsket tüümiani, soola, pipart, soovi korral tšillit. Bešamellkastmeks 50 g võid, 50 g nisujahu, 6 dl piima, soola, pipart, muskaatpähklit. Riivitud mozarellat.

Tee nii: Täidiseks haki sibul ja prae kergelt läbi, lisa hakkliha ja pruunista. Seejärel lisa hakitud paprika ja maitsesta. Kui soovid veidi krehvtisemat segu, võid lisada hakitud tšillit maitse järgi.
Blanšeeri pastatorud: aja vesi keema, keeda torusid umbes 30 sekundit. Tõsta torud kohe külma vette, et nad maha jahtuks ning enam edasi ei küpseks. Seejärel tõsta torud külmast veest köögipaberile nõrguma. Ole tähelepanelik, et torud paberi külge kinni ei jääks, seega peaksid nad õrnalt paberiga kuivaks tupsutama. Seejärel täida torud hakklihaseguga.
Veidi kiirem ja lihtsam kastme valmistamise meetod: Sega piim ja jahu omavahel. Sulata potis või. Vispelda sulatatud või hulka piima-jahu segu. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda pidevalt segades 5-6 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning riivitud muskaatpähkliga. Kui on juhtunud, et kastmesse jäid jahutükid, võid kastme kurnata läbi sõela.
Pane ahjuvormi põhja kastet, laota peale kiht täidetud pastatorusid, vala üle kastmega ning peale puista riivitud mozarella juustu.

Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures 10-15 minutit, kuni pasta on pehme ja juust kuldselt pruun.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare