24.9 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
TarbijaRetseptidHõrk meritint

Hõrk meritint

Ulvi Blande

Mõte teha midagi meritindist tuli vaadates uudiseid, kus inimesed viisid Pärnus tindikala lausa ämbritega koju. Meritinti saab ainult kevadel, jää lagunedes, kui nad hakkavad otsima kudemiskohta. Tindikala omapära on see, et värskel kalal ei ole tavalist kalalõhna, pigem meenutab värske kurgi lõhna. Praadides muidugi kalalõhnast ei pääse. Ka maitse on tal hõrgum, sest ta kuulub lõheliste sugukonda.

Vaja läheb: 500 g värsket meritinti, 1 tl soola, 1 muna, valget pipart ja jahu.

Tee nii: Lõika ära pea (lõpuste tagant) ja eemalda sisikond ning selgroo juurest ka ujupõis. Kui kalal on mari, jäta see alles. Pese kalad üle ja topsuta majapidamispaberiga kuivemaks. Sega kalad soolaga läbi ja lase natuke aega seista. Klopi muna lahti, maitsesta pipraga. Pane ühele taldrikule jahu ja teisele munasegu. Veereta tinte kõigepealt munas, siis jahus. Prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks. Väga kaua ei tasu praadida. Muide, ka tindikala krõbe saba on väga maitsev.
Proovi meritinti ka rukkikama paneeringus. Selleks läheb vaja 1 dl rukkikama. On kaks varianti, kas esmalt tõsta kala lahtiklopitud muna sisse ja siis veeretada kamajahus või teine variant on ainult kamajahus veeretada.
Lisandiks sobib hästi kartulipuder ja kodujuust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare