14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
TarbijaRetseptidTäidetud paprikad hakklihaga

Täidetud paprikad hakklihaga

Ulvi Blande

Seda mitmekülgset rooga on lihtne valmistada ja see ka toidab hästi.

Täidise puhul võib vabalt lasta fantaasial lennata. Võib teha ilma riisita, kanaga, singiga vms. Lisada võib maisi, kodujuustu, ube – mida aga hing ihaldab. Samuti annab paprikat erinevalt lõigata. Näiteks pikuti pooleks, samuti võib kasutada hoopis piklikke peenemaid paprikaid.

Vaja läheb: 500 g veisehakkliha, 6 paprikat, 3 küüslauguküünt, maitseks oreganot, soola ja pipart, natuke tilli, 3 tomatit, 1 keskmine sibul, 2 spl tomatipastat, ½ tassi valget või pruuni riisi, 100 g riivjuustu.

Tee nii: Kõigepealt valmista täidis. Haki sibul ja kuumuta pannil, kuni sibul pehmeneb. Lisa hakitud küüslauk, tomatipasta ja hakkliha. Prae kergelt pruuniks, lisa keedetud riis ja tükeldatud tomatid, kuumuta ja maitsesta.
Nüüd lõika paprikal 1/3 varre juurest ära. Puhasta paprika seemnetest. Täida puhastatud paprikad täidisega. Pane paprikad küpsetusvormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 35 min. Võta vorm välja, puista paprikatele riivjuustu. Kata vorm fooliumiga ja pane veel 5-10 minutiks ahju.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare