TarbijaRetseptidKarulaugusool

Karulaugusool

Ulvi Blande

Kรคes on jรคlle karulaugu aeg. Kuna see aeg on suhteliselt รผรผrike, tekib alati soov seda head kraami kuidagi sรคilitada. Karulaugu lehti tarvitatakse, kuni karulauk ei ole veel รตitsema hakanud. Minu รคmm hoidis karulauku sรผgavkรผlmas. Tema pani karulaugu portsjonitena vรคiksematesse kilekottidesse vรตi karpidesse ja siis sรผgavkรผlma. Vรตib proovida ka kuivatada.
Karulaugulehti tuleb kuivatada kiiresti, sest muidu kaotavad nad aroomi. Hakkige karulauk 3โˆ’4 mm pikkuseks ja kuivatage รตhukese kihina sรตelal 50ยฐ juures 3,5โˆ’4 tundi. Sรคilitage toasoojas tihedalt suletud klaas- vรตi plekkpurgis. Lisaks on populaarne karulaugu sรคilitamine pestona.

Seekord proovisin teha karulaugusoola.
Vaja lรคheb: 200 g jรคmedat meresoola, 50 g karulauku.
Tee nii: haki karulauk vรคiksemaks. Pane karulauk koos soolaga kรถรถgikombaini vรตi blenderisse ning tรถรถtle meeldiva tekstuurini. Laota karulaugusool ahjuplaadile, pane ahi 30 kraadi peale ning jรคta ahjuuks pisut lahti, et niiskus vรคlja pรครคseks. Kuivata 2-3 tundi vรตi kuni sool on tรคiesti kuiv. Kuivatamise ajal sega vahepeal. Kui juhtub, et sool jรครคb kokku, saad pรคrast blenderis uuesti korra lรคbi lasta. Teeb tekstuuri ka vรคheke peenemaks.
Sรคilita suletud anumas, otsese valguse eest kaitstuna.
Meresool karulauguga sobib kastmesse, suppi, lihamarinaadi, kala soolamiseks vรตi salatisse.
Algne retsept: nami-nami.ee

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare