2.8 C
Rapla
Esmaspäev, 27 sept. 2021

Suurim erametsaomanik suudab konfliktideta majandada ka kaitsealal

Maakonna suurima era­metsaomaniku Metsamaahalduse AS-i Raplamaal asuvast valdusest ligikaudu viiendiku moodustab looduskaitsealune maa, mõnikord ostab ettevõte sellist maad ka juurde.

Raplamaa suurimad metsamaaomanikud on Eesti riik, Metsamaahalduse AS ja soomlastele kuuluv Tornator Eesti OÜ. Suuromanikele kuulub ka looduskaitsealust maad  –  sealhulgas sellist, mis jääb väljapoole Natura 2000 võrgustikku ehk mille majandamisele kehtivad piirangud, mille eest omanikule hüvitist ei maksta. Metsamaahalduse AS omab maad kõikjal Eestis, maavalduse suuruse järgi on ta Eestis eramaaomanikest Tornator Eesti OÜ järel teisel kohal, Raplamaal on kaks suurt omavahel kohad vahetanud.

Vivika Veski / foto: sxc.hu
Loe pikemalt 23. detsembri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised