Kuigi tänavune Miss Raplamaa konkurss kestis planeeritust mitu kuud kauem ja lõppes pisut teistsuguse finaalõhtuga, on see läbi ja tiitel välja antud. Miss Raplamaa 2020 on Geili Vesinurm.

Kui me kohtume, on lõppüritusest möödas viis päeva. Selle aja jooksul on Geilil olnud palju tegemist ja alles nüüd hakkab võit vaikselt kohale jõudma.
Geili on 19-aastane Rapla neiu, kes sel kevadel lõpetas Rapla gümnaasiumi. Oma kooliteed alustas ta tollases Rapla ühisgümnaasiumis. Kooliaeg meeldis talle mõlemas koolis. Uus Rapla gümnaasium ületas Geili sõnul tema ootused ja pigem oli kahju kooli lõpetada.
Lõpetamine jäi tänavu kummalisse aega, kus suuri ühiseid koosviibimisi teha ei saanud. Lõpuaktus oli virtuaalne. Geili ütles, et tänaseks on temas siiski tekkinud tunne, et üks etapp on lõppenud. Ilma igasuguse aktuseta oleks pisut kurb olnud, aga õnneks sai lend siiski ühiselt koolitee lõppu tähistada.
Viimane gümnaasiumiaasta kulges Geilil tegusalt. Lisaks kooliga seotud tegevustele osales ta nii missivõistlusel kui ka tantsutrennides.

Tunne oli õige

Mis pani ta missivõistlusel osalema? Geili sõnul utsitasid sõbrannad teda juba eelmisel korral osalema. Tunne polnud õige ja ta ei tundnud end valmis olevat. Sel korral oli sisetunne õige ja nii saigi tehtud otsus osaleda.
Geili meenutab esimest kohtumist ja ütleb, et ei närveerinudki kuigi palju. Omajagu tuge sai ta asjaolust, et möödunud aasta võitja Anette Tammik on tema sõbranna. Miss Raplamaa 2019 oli tänavuste missikandaatidega tihedalt seotud ja neile igati toeks. Ka teised kandidaadid olid nägupidi tuttavad. Geili sõnul tekkis neil kohe alguses hea klapp ja sõprus. Kuni lõpuni välja ei tundnud tüdrukud omavahel konkurentsi. Ka nüüd, pärast missikarusselli lõppu plaanitakse veel ühiseid ettevõtmisi.
Aasta alguses oli kolmekuuline missikool, mille jooksul saavad tüdrukud ettevalmistuse lõpuõhtuks ning tutvuvad Raplamaa kohalike ja ka üle-eestiliste ettevõtetega. Geili ütleb tagasi vaadates, et missikool muid tegemisi väga palju ei seganud. Mõnikord sattusid missikooli sündmused tantsutrennidega samale ajale ja siis tuli trennist loobuda. Tegus aasta õpetas neiule kahtlemata oma aja planeerimist.
Uurin talt, mis talle missikoolis kõige enam meeldis. Ta mõtleb natuke ja ütleb, et tegelikult meeldis kõik. Kogu missikooli ajal polnud ühtegi negatiivset kogemust. Oma tantsija taustast tulenevalt toob ta mõistagi välja tantsutrennid, mis kujunesid erilisteks lemmikuteks.
Eredalt jäi talle meelde ka päev, kui missikandidaadid Škoda autodega sõitmas käisid. Tehti seda päeval, mil valitses üpris ekstreemne ilm ja taevast tuli nii vihma, lörtsi kui ka tuisku. Missid said aga autorooli hüpata ja ühe kogemuse võrra rikkamaks.
Missikooli lõpusirgel kuulutati riigis välja eriolukord ja elu peatus. Kuigi selleks ajaks oli suurem osa kavandatud tegevusi õnneks juba seljataga, jäi finaal teadmata ajaks ootele.
Aprillikuusse plaanitud lõpuõhtu leidis aset alles augustis. Geili ütleb, et alguses tõi tegevuse peatumine kaasa motivatsioonilanguse. Kui aga uued plaanid paika said, tulid ka tahtmine ja ärevus tagasi.
Kümnest missikandidaadist astus lavale üheksa. Geili tunnistab, et temal isiklikult ei tekkinud loobumismõtteid. Pigem ütleb ta, et oleks olnud äärmiselt kurb, kui kogu ettevõtmine olekski lihtsalt pooleli jäänud.

Võimlemiskogemus aitas

Finaalõhtu oli suures osas planeeritust erinev. Korraldusmeeskond otsustas loobuda talendivoorust. Uurin Geili käest, millega ta esinenud oleks. Plaan oli lavale astuda tantsunumbriga, kuhu oleks olnud kaasatud kõik tema õed. Geilil on kolm nooremat õde, kes kõik tantsimisega tegelevad. Terve pere on tantsupisikust nakatatud.
Õigemini alustas Geili võimlemisega ja seda juba nelja-aastasena, kui ema ta lasteaias trenni pani. Võimlemine oli õige valik ja Geili on selle juurde jäänud tänaseni. Lisaks võimlemisele otsustas ta ka JJ-Street’i tantsukooliga liituda. Viimased kaks aastat on ta vogue-stiili tantsinud.
Pikemalt on ta teinud kaasa Kadi võimlejatega, mille esindusnaiskonda kuuluvad nii tema kui ka 17-aastane õde Gertrud. Koos gümnaasiumi lõpetamisega saab läbi ka Kadi võimlejatega kaasa tegemine.
Kadi võimlejatega koos on ta saanud kogeda suuri võistlusi ja magusaid võite. Just vahetult enne eriolukorra väljakuulutamist osalesid Kadi võimlejad Moskva EM-il. Võisteldi kolmes kategoorias ja neist igas nopiti esikoht. Miss Raplamaa finaalõhtul vastas Geili žüriiliikme Aleksandra Samueli küsimusele, millist hetke oma elus ta taaselada tahaks. Tema vastus oligi hetk enne EM-il lavale minemist, kui pinge ja ärevus olid eriti kõrged. Ja sellele lisab Geili naeratades, et tunne lavalt maha tulles, kui kõik on juba tehtud, on samamoodi magus.
Eelmise aasta sügisel osalesid Kadi võimlejad Tšehhis MM-il, kus samuti iga kavaga esikoht saadi. Geili leiab, et võimlemise seisukohast on see olnud tema tipp.
Pingeliste olukordade ja suure publiku kogemus on Geilile kahtlemata ka missikonkursil kasuks tulnud. Finaalürituse hommikul kartis ta, et on väga närvis, aga õnneks nii ei olnud. Ta usub, et just Kadi võimlejatega saadud kogemused tegid lavale astumise tema jaoks lihtsamaks.
Laval tundis ta end kõige paremini ja enesekindlamalt Marati moevoorus, kus neiud demonstreerisid vaba aja rõivaid. Kõige enam pani närveerima tutvustusvoor, kus ikka tekkis väike hirm sõnad sassi ajada.
Tänavu korraldati tüdrukutele ka üllatusvoor, kus nad pidi pantomiimi abil selgitama publikule fraase tuntud eesti lauludest. „Ei arvanud, et see nii vahvalt välja kukub,” kommenteerib Geili.
Õhtu tipp oli mõistagi tiitlite jagamine. See, et just tema kõige kõrgema tunnustuse saab, tuli Geilile üllatusena. Ta ütleb, et väike lootus tekkis siis, kui kaks printsessi olid välja kuulutatud. Sellest hoolimata oli võit tema jaoks paras šokk. Kõik järgnevad päevad on möödunud suure sagimise tähe all. Alles meie kohtumise päeval ütleb ta, et võit hakkab vaikselt kohale jõudma.
Seda, mis teda järgneva aasta jooksul ees ootab, ta veel päris täpselt ei tea. Geili on aga kindel, et tuleb kindlasti huvitav aasta, sest kulgeb tema jaoks igas mõttes uute kogemuste omandamise tähe all.
Pärast gümnaasiumi lõpetamist proovis Geili Tallinna Ülikooli rekreatsioonikorralduse erialale sisse saada. Tänavu oli konkurents tugev ja tulemus ei olnud ootuspärane. „See aasta ei läinud nii, nagu ma tahtsin. Aga järgmine aasta tahan kindlasti uuesti proovida,” ütleb ta. Praegu on Geili otsustanud võtta aasta vabaks, minna tööle, läbida mõned kursused ja nautida elu. Veel liitub ta TalTechi tantsutüdrukutega.
Küsin veel lõpetuseks, kas missivõistlusel osalemine vastas tema ootustele. Geili noogutab ja lisab, et osalemine andis talle palju kogemusi ja julgust, mis tulevad talle kindlasti edasises elus kasuks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare