Siim Jõgis

Wajid Aminu (22) oli sel suvel esimene välismaalane, kellega lepingu sõlmimisest Avis Utilitas Rapla teatas. Loetud päevad tagasi jõudis Aminu Raplasse ning on jõudnud juba koos meeskonnaga treenida.

Ta on pärit Georgia osariigist Ameerika Ühendriikidest, kuid põlvneb Nigeeriast, kus tema vanavanaisa oli ühe hõimu juht. Seega ei ole liialdus öelda, et Aminul on kuninglikud juured. Leping Avis Utilitas Raplaga on tema esimene profileping.
Aminu nimi ei ole korvpallimaailmas kaugeltki võõras. Tema kaks vanemat venda Alade ja Al-Farouq on samuti korvpallurid ning mänginud vastavalt Euroopa kõrgliigades ning NBA-s. Al-Farouq on sealjuures mänginud NBA-s alates aastast 2010 ning esindab praegu Orlando Magicu meeskonda. Nii Alade kui ka Al-Farouq esindasid 2015. aasta Aafrika meistrivõistlustel Nigeeria koondist ning krooniti Aafrika meistriteks. Raplaga liitunud Wajid ütles, et ka tema üheks sihiks on esindada ühel päeval Nigeeria koondist.
Wajid on 201 sentimeetrit pikk ning möödunud hooaja keskmised näitajad olid tal 11 punkti ja 6,6 lauapalli. Ülikoolikorvpalli mängis ta Põhja-Florida ülikooli eest.

Küsimustele vastab Wajid Aminu.

Oled jõudnud Eestis olla mõned päevad. Kas kõik toimib? Oled end kenasti sisse seadnud?
Olen küll end sisse seadnud. Senimaani on kõik hästi läinud.

Kui palju tuli sul Eestisse jõudmisel ette takistusi seoses Covid-19 olukorraga?
Väga palju takistusi ei olnud, aga natuke hoiti mind kinni. Pidin lennujaama töötajaid kaks ja pool tundi veenma, et mul ikkagi on õigus reisida. Õnneks ülejäänud osa reisist läks kenasti.

Loodan, et Covid-19 sinu perekonda puudutanud ei ole.
Õnneks mitte. Minu kaks venda on korvpallurid ja see teema on meile muret valmistanud, aga õnneks on see meist seni mööda läinud.
Kui palju teadsid sa Eesti kohta enne siia sõitu?
Ausalt öeldes väga palju ei teadnud. Nii palju teadsin, et see asub Ida-Euroopas.

Kui palju oli sul varem kokkupuudet Euroopa korvpalliga?
Minu vend Alade Aminu on aastaid mänginud Euroopas. Käisin tema mänge isegi Türgis vaatamas, aga rohkem kokkupuudet ei ole olnud.

Kas profilepingu sõlmimine oli sinu unistus?
Jah, see oli suur unistus. Mul on väga hea meel Raplas mängida.

Oled pärit Georgia osariigist Ameerika Ühendriikidest. Kas sinu vennad olid sulle korvpalli mängimisel eeskujuks?
Jah, olid küll. Mäletan, et hakkasin korvpalli mängima seitsmeaastaselt. Osalesin ühes suvelaagris, mis keskendus korvpallile, ja sealt sai kõik alguse. Veel olen mänginud võrkpalli, Ameerika jalgpalli ja tegelenud kergejõustikuga. Lõpuks jäin korvpalli juurde, sest see tundus olevat kõige väljakutsuvam.

Kui tihti sa oma vendadega praegu suhtled?
Iga nädal. Saadame üksteisele sõnumeid. Räägime nii korvpallist kui ka eraelust.

Kas on olnud mõni NBA mängija, keda sa pidasid oma eeskujuks?
Kui nimeliselt välja tuua, siis meeldis mulle väga Tracy McGready ja tegelikult ka Baron Davis.

Tean, et ülikooliliigas esindasid sa neljal hooajal Põhja-Florida ülikooli. Igal kevadel toimub suur March Madnessi nime kandev turniir, oled sa seal osalenud?
Kahjuks mitte. Olen väga tahtnud seal mängida, aga kahjuks ei õnnestunud. Viimasel hooajal olime sellele kõige lähemal.
Lugesin sinu venna Al-Farouqi kohta Wikipedia lehelt, et ta põlvneb Nigeeria kuninglikust liinist. Kas see vastab tõele?
Jah, vastab küll (naerab). Meie vanavanaisa oli Nigeerias ühe hõimu kuningas või juht. Teda nimetati mitut moodi. See on tegelikult päris keeruline süsteem, kus kuninglik pärimisõigus läheb edasi kõige vanemale pojale. Sellest on ikka päris palju aega juba möödas, aga jah, võib öelda, et ma pärinen koos vendadega Nigeeria kuninglikust liinist.
Sinu mõlemad vennad on esindanud Nigeeria koondist ja päris edukalt. 2015. aastal tulid nad koos koondisega Aafrika meistriks. Kas sa ise unistad ka Nigeeria koondise esindamisest?
Jah, unistan küll. See on minu jaoks kindel eesmärk. Tahan olla osa võitvast Nigeeria koondisest.

Raplaga sõlmisid sa oma esimese profilepingu. Kas sa näed, et see on esimene samm sinu karjääris?
Nii võib öelda küll. Rääkisin Jaaguga (Jaak Karp) ja ta ütles, et see on minu jaoks hea võimalus teha oma esimene samm Euroopa korvpallis. Kui kõik läheb hästi, võiks see olla minu jaoks hüppelaud kõrgemale.

Mis on sinu eesmärgid korvpallis?
Minu eesmärk on mängida kõige paremate vastu.

Lõpetuseks soovita palun head filmi.
“Varuvõmmid” (inglise keeles The Other Guys). See on päris naljakas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare