Selveri suurjooksul minnakse püüdma 10 km Eesti rekordit

0
961
Foto: Siim Solman

Tavapärane kevadine Rapla Selveri suurjooks toimub tänavu laupäeval, 19. septembril. Kavas on 5 kilomeetri ja 10 kilomeetri jooks ning lisaks poolmaraton. Eriti tihedaks tõotab kujuneda 10 kilomeetri jooks, sest seal selgitatakse Eesti meister maanteejooksus.

Õhus on rajarekordi ületamine. Starti on oodata nii Tiidrek Nurmet kui ka Roman Fostit. Lisaks tuleb Raplasse võistlema veel nimekaid jooksjaid. Näiteks on meestest end kirja pannud tuntud jooksjad Karel Hussar, Dmitri Aristov ning Rauno Jallai. Naistest tulevad starti Eesti tipud Jekaterina Patjuk, Kelly Nevolihhin, Laura Maasik ning kõik kolm õde Lily, Liina ja Leila Luik.

Võistluste korraldaja Donatas Narmont rääkis, et Tiidrek Nurme ei tule starti mitte ainult mõttega püstitada rajarekord, vaid soodsa ilma korral jahib ta ka Pavel Loskutovi nimel olevat Eesti rekordit, mis on 29 minutit ja 23 sekundit. Et see õnnestuks, tuleb rajale tempot tegema Ibrahim Mukunga Wachira, kes on Rapla publikule tuttav eelmistest aastatest ning hoiab enda käes Selveri suurjooksu rajarekordit.

Raja käis üle ka litsentsitud rajamõõtja, mis tähendab, et 10 km distants on välja mõõdetud eriti täpselt.

Seoses koroonaviiruse levikuga on tänavune jooks mitmes mõttes erinev möödunud aastatest. Näiteks toimuvad lastejooksud hoopis Sadolini spordihoone juures, mitte Rappeli keskuse parklas asuvas võistluskeskuses. Lastejooksudele saab registreerida Selveri suurjooksu veebilehel kuni 16. septembri kella 23.59-ni, aga seda saab teha ka kohapeal. Sama lugu on 5 km ja 10 km distantsidega ning poolmaratoniga. Donatas Narmont rääkis, et juba on end kolmele põhidistantsile kirja pannud 700 jooksjat.

Osalejaterekordeid tänavu püüda ei ole võimalik, kuid Narmont avaldas lootust, et tuhat osalejat tuleb põhidistantsidel kokku. Korraldajad panid huvilistele südamele, et võistluspäeval kulgeb kõik ladusamalt, kui kasutada eelregistreerimist. Küll aga on võimalik teha seda kohapeal võistluskeskuses.

Rapla Selveri suurjooksu saab läbida ka virtuaalselt. See tähendab, et ettenähtud distantsi saab läbida mõnel muul ajal ja teises kohas, tulemus tuleb salvestada nutiseadmega ning see hiljem andmebaasi üles laadida. Virtuaaljooksud toimuvad 15.-30. septembrini. Virtuaaljooksule registreerimine on avatud veebilehel iseteenindus.raplaselverijooks.ee kuni 30. septembrini.

Kõik virtuaaljooksust osavõtjad peavad distantsi läbimise kinnituse lisama stardiprotokolli ajavahemikus 15.-30. september ning sisestama oma tulemuse kas elektrooniliselt või manuaalselt. Virtuaaljooksul ametlikku paremusjärjestust ei selgitata. Mitteametlik finišiprotokoll koos aegadega avaldatakse jooksvalt raplaselverijooks.ee kodulehel.

Mamma lastejooksud toimuvad laupäeval, 19. septembril Sadolini spordihoone ees. Lastega koos jookseb Lotte ning võistlusalal tehakse lastele vigurõhupalle.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare