Maakonnas suuremaid haiguskoldeid hetkel ei ole

0
1428
Foto: Siim Solman.

Koroonaviiruse levik on alanud aastal olnud Raplamaal üsna stabiilne. Jaanuaris pole paraku olnud ühtegi sellist päeva, kus terviseameti iga päev avaldatud statistika kohaselt Raplamaale positiivseid teste ei lisanduks. Samas on enamikul päevadel lisandunud positiivsete arv olnud enamasti alla kümne. Hiljutised erandid olid laupäev ja teisipäev, kui lisandus vastavalt 14 ja 16 uut nakatunut.
Eilse seisuga on Raplamaal 104 aktiivset haigusjuhtu. Viimase 14 päeva nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta oli teisipäevase seisuga Eestis 601,82. Raplamaal oli sama näitaja peaaegu kaks korda väiksem ehk 312,48. Sellega ollakse maakondade seas kümnendal kohal.
Terviseameti Raplamaa inspektor Ellen Villig ütles, et hetkel maakonnas haiguskoldeid ei ole. Erilise tähelepanu all on loomulikult hooldekodud, lasteaiad ja koolid ning positiivse külje pealt saab välja tuua, et nendes asutustes hetkel suuremaid nakatumisi ei ole. Haiguskoldeks defineeritakse selliseid nakatumisi, kus on vähemalt viis inimest. Hetkel seega esineb nakatumine Raplamaal pigem üksikjuhtumitena.
Villig ütles, et 50-60% haigestumistest on toimunud pereringis. Ta lisas, et päris suur hulk inimesi ka teavad, kellelt nad on nakkuse saanud.
Lisaks on aktuaalne ka hooldekodude elanike vaktsineerimise küsimus. Hooldekodud on terviseametile oma andmed esitanud, kui suur on nende vajadus. Praegu on aga pooleli protsess, kus esitatakse oma tellimusi, millal vaktsineerida soovitakse. Vastavalt sellele hakatakse neile ka vaktsiine saatma.

Haigusjuhud Rapla maakonnas. Allikas: koroonakaart.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare