Rapla maakonna tippauhind Rapla Redel on kunstnik Saima Randjärve kavandatud redelit meenutav skulptuur, millega autasustatakse inimest või kollektiivi, kellel on silmapaistvaid teeneid maakonna arendamisel ja esindamisel kultuuri, spordi, hariduse, ettevõtluse jms valdkonnas. Tänavune laureaat on välja valitud ja auväärse tunnustuse pälvis Salutaguse Pärmitehas AS-i tegevjuht Tiina Valk.

Valiku nominentide seast tegi Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) moodustatud auhindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Katrin Velleste (Kehtna valla esindaja, abivallavanem), Jüri Vallsalu (Kohila valla esindaja, vallavolikogu esimees), Maigi Linna (Märjamaa valla esindaja, vallasekretär), Meelis Mägi (Rapla valla esindaja, vallavanem), Margit Kuhi (Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi esimees), Laine Rokk (Rapla Maakonna Spordiliit, juhatuse liige) ja Tõnis Tõnisson (Raplamaa Sõnumite peatoimetaja).

Katrin Velleste ütles, et tänavu oli esitatud neli kandidaati. Aastate lõikes püütakse tunnustada erinevate valdkondade silmapaistvaid inimesi. Tänavu oli erilise tähelepanu all just ettevõtlus. Seega oli Tiina Valk kui eduka ettevõtte väga pikaajaline juht valik, milleni jõuti suuremate erimeelsusteta.

Tema nominatsiooni Rapla Redeli tunnustusele esitasid Reelika Vaabel ja Janek Kadarik Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskusest. Valgu silmapaistvate teenetena tuuakse välja Kanada kontserni Lallemand Gruppi kuuluva Salutaguse Pärmitehas AS-i pikaaegne juhtimine. Veel öeldakse, et tema näol on tegemist Raplamaa patrioodiga, kes osaleb kogukondlikes algatustes, võtab ettevõttes lahkesti külalisi vastu nii lähemalt kui ka kaugemalt, on avatud koostööle nii haridusasutuste, kohaliku omavalitsuse kui ka arenduskeskusega, toetab rahaliselt kohalikke ettevõtmisi ja üritusi.

„1990-ndate alguses tegevust alustanud Salutaguse Pärmitehase toodang on kogu maailmas tuntud. Peamiselt toodetakse kuivpärmi. 2011. aastal laiendati tootmist looduslike taimekaitsevahendite valdkonnas. Siis töötas ettevõttes 78 inimest. 2011. aasta käive oli 15,3 mln eurot. Selle põhjal tunnustati 2012. aastal ettevõtte tegevust Raplamaa Äritegu 2011 tiitliga. Tänaseks päevaks 10 aastat hiljem on ettevõtte töötajaskond kahekordistunud, ulatudes 175 inimeseni. Käive aastas ca 75 miljonit eurot!

Salutaguse Pärmitehasest on saanud tipptasemel biotehnoloogia ettevõte, mis teeb igapäevast koostööd teadusasutustega. Ettevõte kavatseb jätkuvalt panustada innovatsiooni ja keskkonnahoidu. Nende arengute eesotsas on olnud pigem tagasihoidlik, kuid väga tugev ja töökas juht Tiina Valk, kes töötab ettevõttes selle algusajast,” kirjutavad tema kohta nomineerijad.

Ühtlasi tuuakse välja, et Tiina Valgu algatusel kinkis Salutaguse Pärmitehas 2018. aastal Kohila vallale EV100 projekti raames 100 punase tammega allee. Möödunud aastal tunnustati teda Kohila valla teenetemärgiga. Ühtlasi on ta aktiivne tervisesportlane. Ta on tubli nelja lapse ema ja ta on valitud ka Kohila valla aasta emaks.

Auhind koos maakonna kuldse vapimärgiga antakse pidulikult üle 18. veebruaril ROL-i Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul. Tänuüritus korraldatakse tänavu piiratud inimeste arvuga väikeses ringis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare