2.2 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Gruusia leib küüslauguga

Retsept: Gruusia leib küüslauguga

Gruusia leib küüslaugu ja ürtidega on saanud meie peres suvede lahutamatuks osaks. Kui grill-liha ja salat on tehtud ja söödud ning õhtul on tunne, et tahaks nagu midagi head veel, siis see leib on üks toit, mida kõik fännavad ja ootavad. Ühest leivast jääbki tavaliselt vähemalt meie seltskonna jaoks väheks.
Seda leiba ei pea tegema alljärgneva retsepti järgi, vaid võib ka lasta fantaasial lennata ja näiteks lisada tomativiile või toorjuustu ning maitseks pipart. Ja ehk isegi sinki või suitsuvorsti võiks sellele lisada. Nami-Nami toiduportaalis, kust inspiratsiooni on saadud, on toorjuust üks koostisosadest. Sealses retseptis on küll peamine maitseandja karulauk, kuid meil on see asendatud ürtide ja küüslauguga ning toorjuustu asemel on või.

Vaja läheb: 1 gruusia leib (puri), 50-100 g võid, 1-2 küüslauguküünt, 100 g riivjuustu, meelepäraseid ürte (näiteks tüümiani), näpuotsaga soola.

Tee nii: Lõika leib horisontaalselt pooleks. Aseta leivapooled lõikelauale, lõikepind ülal. Haki küüslauk ja sega toasooja võiga ning maitsesta soolaga. Määri mõlemale leivapoolele saadud võisegu, pane mõlema poole peale ürte ja kata üks pool riivjuustuga. Tõsta peale teine leivapool.

Mässi leib fooliumisse niimoodi, et fooliumi ühenduskoht jääks leiva äärtesse. Küpseta 200-kraadises ahjus või grillil umbes 20 minutit, poole peal leiba ümber pöörates.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare