22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
GaleriiGALERII: Kohila sümpoosionil saab savi iga kunstniku käte vahel täiesti oma näo

GALERII: Kohila sümpoosionil saab savi iga kunstniku käte vahel täiesti oma näo

Kohila sümpoosion toob kokku üheksa kunstnikku maailma erinevatest nurkadest. Tänavu inspireerivad Tohisoo mõisas peatuvaid kunstnikke loodus ja naise keha.

Reedel avasid kunstnikud pooleks päevaks oma stuudiod kõikidele huvilistele. Avatud stuudiote päeva alguseks kogunes ligi kakskümmend külalist. Ringkäigu kunstnike stuudiosse viis läbi ARS-i Keraamikakeskuse käivitaja ja arendaja Merike Hallik.
Esimene peatus viis uudishimulikud Maria Rita Badilla-Gudiño (Filipiinid) stuudiosse. Rita töölaual olevatest töödest on kõige silmatorkavam ligi meetri kõrgune kalaskelett, mille avaustest kasvavad välja seened. Töö on peenelt viimistletud ja hämmastavalt detailirohke. Seinal ripuvad eskiisid sümpoosioni jooksul valmivatest töödest, detailide paika sättimiseks kasutab ta ka fotomaterjali.
Rita on professor kohalikus kunstiakadeemias. Ta ammutab inspiratsiooni loodusest ja naise kehast. Need on kaks märksõna, mis korduvad ka mitme teise sümpoosionil osaleva kunstniku tutvustuses. Kunstnikuna on teda eriti inspireerinud laste saamine.
Rita on kõige kaugemalt osalev kunstnik. Naljaga pooleks on tema jaoks eriliseks 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare