18.3 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
Head IsuKüpsise-pulgakoogid

Küpsise-pulgakoogid

Ulvi Blande

Seekordne retsept sündis spontaanselt. Lapsel oli vaja heategevuslikku jõulukohvikusse midagi küpsetada. Aga juhtus nii, et elekter läks kaheks päevaks ära. Olin juba haaramas telefoni, et teatada meie loobumisest. Siis tekkis mõte, et kuidagi peaks ju saama ka ilma küpsetamiseta. Pulgakoogid! Valmistamine ise imelihtne, aga see glasuurimise pool oli paras mökerdamine. Õnneks on mul kodus ka gaasipliit, millel sai šokolaadi sulatada. Kokku tegime sellest kogusest 45 pulgakooki.

Vaja läheb: 3 pakki Selga küpsiseid, 50 g võid ja 400 g toorjuustu, 1 spl kakaod. Kaunistamiseks: 300-400 g šokolaadi, nonparelle. Jämedamaid grilltikke või pulgakommi pulki.

Tee nii: Purusta küpsised köögikombainis ühtlaseks pudiks. Mina tegin käsitsi. Panin küpsised tugevamasse kilekotti ja rullisin pudiks. Lisa purustatud küpsistele kakao, sega läbi. Sulata või ja kalla küpsisesegu sisse. Lisa toasoe toorjuust ja sega kõik läbi ühtlaseks massiks.
Nüüd vormi saadud massist pallikesed. Pane pallike kohe pulga otsa ja pista püstiseismiseks purki või tassi. Mina kasutasin tasse ja madalaid klaaspurke, kuhu panin sisse suhkrut, et koogid püsiks püsti ega kukuks ümber. Kui koogikesed valmis, pane need natukeseks ajaks külmkappi.
Meil olid need õues katuseterrassil, sest väljas oli külmem kui külmkapis.
Kui pallikesed on natuke aega juba tahkunud, sulata šokolaad ja hakka neid ükshaaval šokolaadi sisse kastma. Mina nõrutasin neid väheke, et paksem kiht maha voolaks. Kaunista kohe. Pane koogikesed külmkappi tahenema.
Nende koogikeste juures on see võlu, et kaunistamiseks ja maitsete rikastamiseks on väga palju võimalusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare