Täna hommikutundidel Eestisse saabunud torm on põhjustanud hulgaliselt elektrikatkestusi ka Raplamaal. Hetkeseisuga läheneb katkestuste arv 3500 majapidamiseni.

Sünoptikud hoiatavad, et täna kisub tormiks kogu Eestis. Saaremaal on tuul juba tõusnud, seal näitab tuule kiiruseks juba hommikul kella 8 seisuga 17 meetrit sekundis. Tuule kiirused võivad ületada kohati ka 30 m/s ja enam. Riiklik ilmateenistus on igatahes andnud teise taseme tormihoiatuse tervele Eestile. See tähendab, et ilm on ohtlik ja esineb tavatuid ilmastikunähtusi. “Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi,” soovitab ilmateenistus. Õhtuks siiski torm vaibub.

Ka päästeamet on saanud hulgaliselt tormiga seotud väljakutseid. Täna päeval, kell 12.42 tuli väljakutse Kuusikult, Iira külast, kus ahju kütnud vanema kodaniku maja korsten süttis põlema. Seda suuresti sellest, et tormiga tekkis korstnas vastupidine tõmme, mis ajas suitsu ruumidesse ja süütas  hooldamata korstna.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare