Pühapäeval, 27. septembril kogunesid Märjamaa külje all asuvale Järta terviserajale Raplamaa meistrivõistlustele discgolfis nii Raplamaa parimad discgolfi mängijad kui ka harrastajad.

Terve päeva kestnud võistlusel läks rajale 95 mängijat. Meeste konkurentsis võitis teist aastat järjest Karl-Martin Marrandi ning naiste konkurentsis võitis oma esimese Raplamaa meistritiitli Maria Liivamägi. Mõlema discgolfari jaoks on Järta nende kodurada.

Ilmastikutingimused olid maakonna meistrivõistluste läbiviimiseks ideaalilähedased. Väljas oli kaunis sügis, päike paistis ning puhus kerge tuul. Maakonna meistrivõistlused peetakse igal aastal erinevas paigas. Näiteks eelmisel aastal selgitati meistrid Järvakandis. Tänavu korraldas seda Märjamaa kohalik discgolfiklubi Easy4 ning loomulikult valiti Järta terviserada, mida klubi ise hooldab.

Tavaliselt koosnevad Järta rajad 18 korvist. Pühapäevaseks võistluseks paigaldati kaks korvi juurde, et mahutada rajale rohkem võistlejaid. Huvilisi oli tõepoolest palju. 20 korviga rada võimaldas võistlema lasta 100 mängijat. Viis neist erinevatel põhjustel kohale tulla ei saanud ning seega oli kokku osalejaid 95. Kõik võistlejad läbisid Järta rajad kaks korda, kõigepealt hommikul ja seejärel pärastlõunal. Võistlusklasse oli kuus – mehed (55 osalejat), naised (9), meesseeniorid (11), naisseeniorid (4), vanemseeniorid (6) ja juuniorid (10).

106 viskega meistriks

Meeste kategoorias esikoha saavutanud Karl-Martin Marrandi sooritas võistluspäeva jooksul 106 viset. Esimese ringi läbis ta 52 ja teise ringi 54 viskega. Teiseks tulnud Sven Pajus sooritas 109 viset ning kolmandal kohal lõpetanud Kris Oliver Maibergi tulemus oli 111 sooritust.

Marrandil oli rajale minnes kaitsta eelmise aasta meistritiitel. Ise ütles ta, et lisapingeid see peale ei pannud. Ütleb ju tuntud tõetera, et meistritiitlit on alati kaitsta raskem kui võita. Marrandi ütles, et seekord see tõele ei vastanud. “Järta on minu kodurada ja tunnen, et see andis mulle tugeva eelise. Ütleksin, et eelmisel aastal Järvakandis oli minu jaoks raskem võistelda,” rääkis Marrandi. Sel aastal ükski võistleja hole in one’i ei visanud. See tähendab, et ketas oleks lennanud korvi kohe esimese viskega. Enamiku radade par oli kolm viset ning kahel rajal oli see neli.

Marrandi ütles, et varem on ta Järtas hole in one’i visanud neljal rajal, aga seekordsel võistlusel ei olnud see omaette eesmärk. Oluline oli saada esimese viskega korvile võimalikult lähedale. Lõpuks võitis ta võistluse kolmeviskelise edumaaga Sven Pajuse ees. „Olin neli rada enne lõppu kindel, et keegi mind enam ei püüa. See oli hea tunne, sest ma läksin võistlusele vastu kindla sooviga see võita,” rääkis Marrandi. Ta lisas, et suvisel ajal teeb ta trenni umbes ülepäeviti. Talvisel ajal ei mängi ta üldse ning viimasel ajal on ta enda sõnul käinud mängimas ühe korra nädalas.

Viis võistlust nädalas

Naiste konkurentsis tuli Raplamaa meistriks Maria Liivamägi, kelle tulemus oli päeva lõpus 132 viset. Esimese ringi läbis ta 69 ja teise ringi 63 viskega. Liivamägi edu oli üsna napp, sest teiseks tulnud Tiiu Varik-Sau tulemus oli 133 viset. Kolmanda koha kindlustas Britta Panker 135 viskega.

Võib öelda, et Liivamägi oli juba enne võistluspäeva suurfavoriit. Juulis saavutas ta Järvakandis toimunud PDGA võistlusel poodiumi kõrgeima koha FA2 divisjonis. Sarnaselt Marrandiga on ka Liivamägi jaoks Järta koduraja eest. Ta ütles, et läks võistlusele vastu kindla sooviga see võita. „Esimene ring ei tulnud hästi välja ja tegelikult ma matsin juba võidumõtted maha. Tundsin, et pinge oli peal ja tulemuseks oli väga kehv esimene ring. Teine ring oli juba parem. Taganttulijad mängisid hästi ja ei eksinud. Kalkuleerisin pidevalt oma peas, mitu eksimust lubada võin. Tegelikult ei saanud lubada ühtegi eksimust,” rääkis Liivamägi.

Kuigi Järta on talle koduraja eest, on ta just viimasel ajal rohkem käinud mängimas mujal – Männiku, Saku, Kohila, Kernu, Ääsmäe on talle tuttavad rajad. Mängimas käib ta enda sõnul iga päev. Suvisel ajal oli tavaline, et nädala jooksul osales Liivamägi viiel võistlusel.

Nii korraldajad kui ka võistlejad olid ühte meelt, et ilmastikutingimused maakonna meistrivõistluste läbiviimiseks olid ideaalilähedased. Samuti oli korraldav klubi Easy4 näinud kõvasti vaeva, et kogu territoorium oleks võistlemiseks hooldatud. Korraldaja Rainer-Mart Kiolein rääkis, et võistluspäeva hommikul jõudis ta Järtale kell 7.20 ning sai sealt õhtul tulema kell 19.40. Päev oli tihe.

Lisaks tavapärasele heitlusele meistritiitli nimel selgitati üks meister veel. See oli Raplamaa putimeister ning see selgitati esmakordselt. Puttimine on discgolfi termin, mis tähistab korvile lähedalt viskamist. Selleks on olemas erilised kettad ning oma tehnika. Selles võistluses krooniti Raplamaa meistriks Rauno Tähve, kes meeste üldarvestuses sai 39. koha.

Raplamaa meistrivõistluste tulemused 2020 võistlusklasside kaupa:

Mehed +/- Tulemus

1. Karl-Martin Marrandi -18 106

2. Sven Pajus -15 109

3. Kris Oliver Maiberg -14 110

Naised +/- Tulemus

1. Maria Liivamägi +8 132

2. Tiiu Varik-Sau +9 133

3. Britta Panker +11 135

Meesseeniorid +/- Tulemus

1. Heigo Erm -7 117

2. Peep Lepikult -6 118

3. Alar Lepikult -5 119

Naisseeniorid +/- Tulemus

1. Eve Maido +18 142

2. Maret Erm +35 159

3. Evelin Räis +49 173

Vanemseeniorid +/- Tulemus

1. Kary Pill -1 123

2. Tõnu Kleesmann +3 127

3. Taivo Koitla +20 144

Juuniorid +/- Tulemus

1. Heigo Tamberg -11 113

2. Henri Vanem -6 118

3. Toren Holder Vahesaar -1 123

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare