Siim Jõgis

Augusti keskpaigas avati Rapla kunstmurustaadion. Neljapäeval, 10. septembril mängis Raplamaa JK esindusmeeskond seal oma esimesel ametlikul kohtumisel. Eesti karikavõistlustel võõrustati Tallinna võistkonda FC Hell Hunt. Mäng oli algusest lõpuni võitluslik, kuid kahjuks tuli Raplamaal tunnistada penaltiseerias vastaste paremust.

Esimene poolaeg lõppes viigiliselt 0:0. Mõni minut pärast teise poolaja algust asus Raplamaa JK juhtima. Kodumeeskonna eest skooris kapten Kristjan Nõulik, kelle pealöök oli vastaste väravavahile Kaspar Rummile püüdmatu. Eduseis püsis järgmised 40 minutit. Juba tundus, et Raplamaa JK võtabki võidu, kuid 89. minutil olid täpsed ka vastased. FC Hell Hunt viigistas mõni minut enne lõpuvilet ja see viis vastasseisu lisaajale.

Võitja tuli igal juhul välja selgitada. Lisaajal rohkem väravaid ei löödud, kuigi lähemal oli sellele Raplamaa JK. Nii nurga- kui ka karistuslöökidest pandi vastased korraliku surve alla, ent vilja see ei kandnud. Ees ootas penaltiseeria. Selle võitis FC Hell Hunt tulemusega 3:2 ning kindlustas koha Eesti karikavõistluste järgmises ringis.

Raplamaa JK jaoks said karikavõistlused selleks aastaks läbi. Peatreener Alo Bärengrub ütles, et selle kaotuse puhul oli kõige valusam teise poolaja lõpus endale lastud viigivärav. Kui seda oleks suudetud vältida, oleks kõigest paar minutit hiljem kindlustatud edasipääs järgmisesse ringi. Veel tõi Bärengrub välja, et lisaajal olid võimekamad tema hoolealused, kuid vastasvõistkonna väravavaht Kaspar Rumm tegi häid tõrjeid ning päästis külalised nii mõnelgi korral. “Räägitakse, et penaltiseeria võib minna nii- ja naapidi. Meie jaoks oli see valus kaotus,” sõnas Bärengrub.

Pikalt selle mängu üle mõtisklema jääda siiski ei saanud. Juba pühapäeval, 13. septembril oli Raplamaa JK taas platsil. Siis võõrustati Rapla Kesklinna kooli muruväljakul Saue JK meeskonda. Tegemist oli Eesti meistrivõistluste 17. vooru mänguga ning Raplamaal tuli veel kord vastaste paremust tunnistada. Saue JK võitis kohtumise 2:0. Esimesel poolajal tegi skoori Stefan Kuld ning teisel poolajal oli täpne Mark Rõõmussaar. Alo Bärengrub ütles selle mängu kohta, et Raplamaa JK jättis kasutamata 10 kuni 15 korralikku võimalust.

“Ma ei ütle, et need olid tingimata sajaprotsendilised võimalused, aga head võimalused olid need küll. Nii esimene mäng karikasarjas kui ka nüüd meistrivõistlustel näitasid, et meil on probleeme realiseerimisega. Saue tõepoolest oli natuke parem, nad panid end väljakul maksma,” võttis Bärengrub mängu kokku.

Hooaeg teise liiga lõuna/lääne piirkonnas ei ole kaugeltki läbi. Mängida jääb üheksa vooru. Raplamaa JK on senise 17 kohtumisega teeninud kaheksa võitu, kaks viiki ja seitse kaotust, mis annavad kokku 26 punkti. Esikolmiku kohtade peale mängimine läheb nüüd juba raskeks, kuigi kõrgema sihina on see jalgpallikooli vedajate poolt välja öeldud. “Teeme enda asja edasi ja vaatame, kuhu hooaja lõpuks välja jõuame. Praegu tuleb meil vaadata tõele otse näkku, et meil on vaja oma realiseerimist parandada,” sõnas Bärengrub.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare