Eesolev hooaeg saab Rapla korvpallifännidele olema sootuks teistsugune kui varasemad. Eesti korvpalliliidu juhatuse otsusega loodud kriisi töörühm kinnitas piirangud seoses Covid-19 jätkuva levikuga. Näiteks tuleb mängu korraldajatel tagada saalis pealtvaatajate hajutamine ning ühtlasi tuleb pealtvaatajatel ning mängu korraldajatel kanda saalis maski.

Valitsuse piirangu järgi ei tohi saali täituvus olla rohkem kui 50 protsenti ning mitte rohkem kui 1500 inimest. Täiendavalt peab korraldaja istekohad märgistama ehk pealtvaatajad peavad asetsema hajutatult ja 2+2 reeglit järgides. Rapla korvpallikooli vedaja Jaak Karp ütles, et Avis Utilitas Rapla kodumängude korraldamisel peetakse nendest reeglitest kindlasti kinni. Samas lisas ta, et plaanitakse ka istekohtade arvu suurendada, et saali mahuks võimalikult palju pealtvaatajaid.
“Plaanime tuua pinke juurde, et üldnumber oleks võimalikult suur. Loodame, et tänu sellele õnnestub meil jätkuvalt teha Rapla saalist Eesti-Läti ühisliiga parim kodusaal,” sõnas Karp.
Keelatud on väljakul läbi viia meelelahutust, mis tähendab, et pauside ajal tantsutüdrukuid ei näe. Jaak Karp ütles, et selle asemel plaanitakse näidata meelelahutust digitaalsel kujul suurelt ekraanilt, kui see õnnestub saali paigutada. Samamoodi jätkuvad pealtvaatajamängud. Kuigi väljakul ei tohi neid läbi viia, pakkus Karp välja, et näiteks saaks korraldada viktoriine. Ka auhindu saaks välja loosida. “Tahaks käesolevast olukorrast ikkagi maksimumi välja pigistada, et oleks endiselt hea meelelahutus,” sõnas Karp.

Punased maskid

Uute piirangutega on sätestatud, et pealtvaatajatel ei ole lubatud kaasaelamiseks kasutada pasunaid. Ka selles suhtes on olemas üks idee, kuidas pealtvaatajad saaksid emotsioone välja näidata, kuid seda tehakse uuel ja omapärasemal moel. “Meie fännid filmisid just ühte videoklippi Eesti olümpiamuuseumi jaoks ja said tunda, kuidas on mask ees karjuda. Ega see lihtne ole,” rääkis Karp.
Ta lisas, et loodetavasti ei tule korraldajatel hakata mängima koroonapolitseid ning loodetakse pealtvaatajate mõistlikule käitumisele. Kui etteantud reeglitest kinni ei peeta, siis järgmine samm sealt edasi oleks mängimine tühjade tribüünide ees ning see ei oleks enam kellegi huvides.

Nagu öeldud, peavad juhendi järgi saalis viibivad korraldajad ja fännid kandma näomaski. Selle võib kaasa võtta ise, kuid samas peavad korraldajad tagama võimaluse seda kohapealt soetada. Karp ütles, et juba käivad ettevalmistused, et fännidel oleks võimalik osta ka punast värvi ning Avis Utilitas Rapla logoga maske.

Piletid ja ametlikud mängud

Täiendavalt soovitab alaliit klubidel kasutusele võtta elektroonilise piletimüügi, et vältida järjekordade tekkimist saalides. Jaak Karp tõdes, et see saab olema keeruline. Näiteks mis saab siis, kui 20 minutit enne palli mängupanekut on viiskümmend protsenti saalist täis, aga viis minutit enne mängu astub saali hooajapileti ostnud inimene. Ka temal on lunastatud õigus seda mängu tribüünidelt vaadata.

Karp pakkus välja, et sellises olukorras tuleb teha registreerimisleht, kuhu toetajad ja hooajapileti omanikud peavad oma tuleku kirja panema. Siis saab tagada, et neile on saalis koht olemas, vastasel juhul läheb keeruliseks.

Hooaja algus ei ole enam kaugel. Möödunud nädalavahetusel saavutas Avis Utilitas Rapla hooajaeelsel kontrollturniiril Rakveres esikoha. Kõigepealt alistati Rakvere Tarvas tulemusega 87:65 ja seejärel TalTech 79:67. Esimene ametlik kodumäng toimub 26. septembril Märjamaa uhiuues spordihoones. Eesti karikavõistluste kolmandas ringis võõrustatakse Los Toros/TalTech meeskonda. Ühtlasi on tegemist Märjamaa spordihoone avamänguga.

Avis Utilitas Rapla esimene kodumäng Paf Eesti-Läti korvpalliliigas toimub esialgsete plaanide kohaselt teisipäeval, 13. oktoobril, kuid Karp lisas, et see mängugraafik on praegu veel kinnitamata. Igaljuhul lähevad mängud seal käima oktoobri esimeses pooles.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare